Rust in je hoofd.
Hoe aanlokkelijk is het idee dat je je hoofd eens rustig zou kunnen krijgen, als je het gevoel hebt dat je hoofd constant overloopt van gedachten. Van alle dingen die moeten. Als je ‘s morgens als je wakker wordt meteen een lijstje gaat maken van alles wat er moet vandaag. Als dat hoofd de hele dag bezig blijft met druk doen totdat je eindelijk in slaap mag vallen.

Rust in je hoofd
Hoe bedreigend is dat idee ook? Als je denkt dat je dat drukke hoofd nodig hebt om alles onder controle te houden, om niets te vergeten, betekent een rustig hoofd dan niet dat je alles loslaat en dat alles in de soep loopt?

Voor veel mensen die last hebben van een druk hoofd is dàt vaak het grootste probleem: het idee dat ze de controle niet uit handen mogen geven en dat dat hoofd alles in de gaten moet blijven houden.

Er is een uitweg uit deze ‘catch-22’. Je kunt én weer rust in je hoofd krijgen én tegelijkertijd veel effectiever functioneren. Een vol hoofd blokkeert je intuïtie. Door je hoofd leeg te maken, maak je ruimte voor je intuïtie. Je intuïtie is het sterkste instrument waarover je beschikt. En nee, dit is niet voor enkele mensen weggelegd, dit is iets wat iedereen kan leren. Zelfs in één dag.

Het verschil tussen een dag die je leeft met een druk, vol hoofd en een dag die je leeft met een opgeruimd hoofd, vanuit je intuïtie, is dit:

Een dag waarop je uitsluitend vanuit je hoofd hebt gefunctioneerd ziet er veelal zo uit: Je hebt je een paar keer geërgerd. Je hebt een hoop energie verloren. Je contacten liepen niet echt lekker. Je stond dingen met weerstand te doen. Aan het eind van de dag ben je uitgeput.

Een dag waarop je in contact was met je intuïtie levert je veel inspiratie en energie. Je hebt flinke vorderingen gemaakt aan een klus waar je in flow aan hebt gewerkt. Je hebt mooie gesprekken gevoerd. Je hebt genoten van een paar gewone waarnemingen, alleen doordat je er met open aandacht naar keek. En er gebeurde onverwachts iets moois, misschien een telefoontje met goed nieuws of een ontmoeting met een boeiende persoon.

Je kunt dit in één dag leren in mijn workshop Mindfulness en intuïtie op dinsdag 8 maart. Daarna kun je het. Kijk op https://patriciadegroot.nl/workshop-mindfulness-en-intuitie/

Wanneer je vóór 19 februari boekt, profiteer je van een vroegboekkorting van 50 euro.