Een blog. Een eerste bijdrage. Waarom ik in de digitale pen ben geklommen? Puur om mijn steentje bij te dragen in een tijd waarin zoveel ontwikkelingen zijn en enorm veel kennis gedeeld wordt via social media. Ik kan niet achterblijven, want ook ik heb kennis te delen. Voor de één is dat relevante informatie, iets waar hij of zij direct mee aan de slag kan. Praktische handvatten. En voor de ander zijn het ‘nice to know’ verhalen die inzicht kunnen geven. Wat het ook is, ik pretendeer niet alle kennis in huis te hebben, maar deel wel graag mijn ervaringen zodat jij, of iemand in jouw omgeving, er iets aan heeft. Toegevoegde waarde zogezegd.

18 + 18 = ervaring
Na 18 jaar ervaring in het bedrijfsleven dat uiteindelijk eindigde in een burnout, ben ik inmiddels bijna even lang actief als coach en trainer; met name van managementteams, -zelfstandige- professionals en personen die zich willen ontwikkelen in hun persoonlijke groei. Dat doe ik in de vorm van intensieve tweedaagse 1-op-1 coaching, teamtrainingen en consulten over levens- en werkvragen. 

Een volle agenda en toch niet tevreden?
Dat betekent dat je zowel bij mij langs kunt komen voor een consult van een uur als voor een tweedaagse sessie. Waarom zou je dat doen? Bijvoorbeeld omdat je niet meer blij wordt van de dingen die je doet. Je haalt geen voldoening meer uit je dagelijkse bezigheden, terwijl je niet los kan komen van die activiteiten omdat je het gevoel hebt dat je móet presteren, je moet tenslotte de rekeningen betalen, een imago ophouden. Je bent geworden wat je doet en je agenda zit propvol. Soms heeft dit te maken met je verleden en soms heeft het andere redenen. Ieder mens is anders en wordt in de basis door andere zaken bewogen. Samen gaan we op zoek naar ‘de angel’. Ik ben jouw meewerkend voorman, het is tenslotte samenwerken om tot een oplossing te komen. En die oplossing vinden we (bijna) altijd! De ene keer via een Carrière APK, eventueel met behulp van het Enneagram of een ander persoonlijk ontwikkelingsmodel. Uiteindelijk geef ik concrete tools mee zodat jij jezelf verder kunt ontwikkelen. 

Voorbeeld 1: Toepasbaarheid
Een eigenaar van onderneming had geen plezier meer in zijn werk, hij haalde er geen voldoening meer uit. Tijdens de Carrière APK 1-op-1 sessie ontdekten we dat hij een door hem zelf bedachte dienst voor zijn onderneming, ook in kon zetten in andere branches. Hij had daar nooit bij stilgestaan en ook zijn omgeving was daar niet opgekomen. Vervolgens is hij ermee mee aan de slag gegaan met nieuwe energie en inspiratie en is deze dienst aan het vermarketen en de eerste successen zijn binnen. Hij heeft weer plezier in wat hij doet.

Voorbeeld 2: Vind ik het nog leuk?
Laatst kwam er een vrouw bij mij die onwaarschijnlijk hard werkte. Regelmatig ging ze daarbij over haar eigen grenzen heen. Ik heb haar bewust gemaakt van de situatie door de juiste vragen te stellen. Want wat maakt dat zij zo doet? Waar zit die drive: komt dat bij haarzelf vandaan of is dat de druk van de omgeving? En een andere belangrijke vraag die je vaak ook aan jezelf kunt stellen: Vind je het nog leuk wat je doet?

We komen tot een oplossing
Ik gebruik dat criterium voor mij zelf ook altijd: vind ik het nog leuk? En ja, ik kan met recht zeggen dat ik nu elke dag geniet van mijn werk. Waarom? Ik weet van tevoren nooit wat de ‘angel’ is, wat jou jou?? maakt. Dat boeit en fascineert mij. Maar als ik eenmaal tot de kern van het probleem kom, valt alles samen en komen we tot een oplossing. Ik kan het zien en voelen, maar zelf geef je er uiteindelijk handen en voeten aan.

Hartelijke groet,

handtek PdG0001

Leave a Reply