Keuzestress, het is een probleem van deze tijd. We krijgen zoveel informatie over ons heen. Dat we het soms gewoon even niet meer weten. Hoe ga je om met keuzestress? En op welke manier kan jouw intuïtie je daarbij helpen?

Onrust en juist géén keuze maken
Je moet een beslissing nemen op je werk of in je persoonlijke leven. En doordat er zoveel mogelijkheden lijken te zijn, weet je het niet meer. Dat ‘niet weten’ geeft je stress. Het geeft onrust in je hoofd. Als je niet kan kiezen welke kant je op wilt, legt dat al je actie stil. Je komt niet meer vooruit. En dat geeft stress, want de wereld om je heen raast gewoon door. En jij ziet hoeveel mogelijkheden er zijn, maar je bereikt helemaal niets.

Je intuïtie gebruiken om keuzes te maken
Met je hoofd bedenk je misschien honderd manieren om een probleem op te lossen. Of een richting te kiezen. Maar er is er altijd maar één die echt bij jou past. En jouw intuïtie weet precies welke dat is. Je hoeft niet naar anderen te kijken hoe zij het doen. Of welk pad zij lopen. Jij hebt een uniek pad te lopen. En daar horen keuzes bij, die alleen jij op die manier kan maken. Luister dus naar je intuïtie en hak die knoop door!

Is dit nieuw voor je?
Dan mag je vaker oefenen, voordat je er goed op durft te vertrouwen. Iedereen kan gebruik maken van intuïtie. Dat is ons geboorterecht. Het werkt snel en geeft nooit stress.

Wil jij beter leren luisteren naar jouw unieke innerlijke stem? Doe dan mee met mijn workshop ‘Intuïtie voor ondernemers en professionals’ op 25 november 2023