blog Patricia de Groot

Laatste blogs:

“Ik heb weer de energie en de handvatten om mijn eigen koers te bepalen.”

Vraag je al een tijd teveel van jezelf? Moet het altijd beter? Kost je werk je meer energie dan dat het oplevert?

Dan is het tijd voor een Loopbaan APK. Een Loopbaan APK geeft je zicht op waar je nu staat en hoe je hier gekomen bent. En nog belangrijker: wat jij kunt doen om weer geïnspireerd, met plezier en nieuwe energie je werk te doen.
De Loopbaan APK is een tweedaagse 1-op-1 sessie helemaal op jouw situatie en wensen afgestemd.

Reacties van deelnemers:
Babette: “Patricia heeft mij enorm veel inzicht gegeven over wie ik, waar mijn talenten liggen en waar mijn energie weglek zit. Dit geeft inzicht en vertrouwen. Na twee dagen Loopbaan APK heb je alle handvaten om je toekomst, met energie, weer richting te geven en je eigen koers te bepalen.”

Thijs: “Patricia is iemand die je op je gemak stelt, veel kennis van zaken heeft en je geeft wat je nodig hebt in plaats van wat je denkt nodig te hebben. De tweedaagse 1-op-1 sessie is een aanrader. Het was zeer interessant, intensief en effectief.”

Marlous: “Door 1 op 1 met elkaar in gesprek te gaan is er veel meer diepgang in het gesprek geweest. Hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in de situatie waar ik nu sta en welke richting voor mij succesvol zal zijn. Ik heb veel handvaten gekregen waar ik concreet mee aan de slag kan gaan.”

 Wanneer is een Loopbaan APK nuttig?

  • Je haalt niet of niet voldoende plezier meer uit je werk;
  • De ‘fut’ is eruit;
  • Alles kost je energie;
  • Je hebt het gevoel al een tijdje stil te staan;
  • Je wilt vooruit, alleen weet je niet hoe;
  • Op zich gaat het allemaal wel het goed, maar… is dit het dan;
  • Je wil een scherp zicht op je kwaliteiten, drijfveren en -on- mogelijkheden.

APK
Om te voorkomen dat een auto stil staat of pech krijgt, heeft hij tijdig een APK nodig. Dat geldt ook voor ons. Wil je voorkomen dat je ‘stil’ komt te staan of erger thuis komt te zitten, een Loopbaan APK geeft je dat inzicht dat je nodig hebt om weer geïnspireerd en met nieuwe energie je werk te doen.

Persoonlijk Profilerings Plan
De Loopbaan APK is een tweedaagse 1-op-1 sessie. In twee aaneengesloten dagen maken we jouw situatie inzichtelijk en stellen een Persoonlijk Profilerings Plan op. Een effectieve handleiding voor het behalen van jouw doelen. Het geeft je handvatten welke concrete stappen je kunt zetten om weer met plezier aan de slag te kunnen.

We gaan kijken naar jouw talenten en drijfveren. Waar beleef jij plezier aan? Wat geeft energie en waar ben je goed in? Je kennis en ervaring brengen we in kaart. Wat kan je allemaal en wat zou je nog bij kunnen leren? Ook kijken we naar je situatie thuis en op het werk. Hoe ziet die eruit en wat zijn daar de mogelijkheden en kansen. En hoe past dit bij je kennis, kunde en karakter? De uitkomst daarvan geeft inzicht in wat je kunt veranderen om je prettiger en energieker te voelen in je werk.

Vaak blijkt dat je met een kleine verandering al veel resultaat kan boeken. En soms is het nodig om een grote switch te maken en misschien wel iets heel anders te gaan doen.

Is het tijd voor een Loopbaan APK?

Meld je dan nu aan voor mijn 2-daagse 1-op-1 Loopbaan APK. Dan nemen we samen je loopbaan onder de loep.

Hartelijke groet,
handtekening Patricia de Groot

 

Het voordeel van ‘helder weten’

Het voordeel van ‘helder weten’

Regelmatig vragen mensen mij: “Hoe werkt dat nou, jouw helder weten?”

Wat het precies is en hoe het werkt zal voor iedereen die een dergelijk talent heeft verschillend en heel eigen zijn. In mijn geval betekent het dat ik ermee geboren ben. Ik heb geen idee hoe het is om zonder mijn ‘helder weten’ te leven en te werken. Voor dit talent heb ik niets speciaals hoeven leren en ik heb er nooit een cursus of opleiding voor gedaan. Behalve dan het leven zelf 😊.

Ik gebruik dit heldere weten in mijn werk om anderen vooruit te helpen. Om hen te begeleiden met de vraagstukken die het leven nu eenmaal biedt.

Jarenlang heb ik dit gedaan zonder mijn talent te benoemen. Het was eigenlijk al die jaren mijn geheime kracht, een manier om snel en succesvol het onzichtbare zichtbaar te maken. Om dat wat zich onder het wateroppervlak afspeelt boven water te krijgen.

Gelukkig zijn er ook mensen en bedrijven die mij juist vanwege dit talent inschakelen. Gelukkig, omdat ik het meest tot mijn recht kom als ik vrijelijk kan benoemen welke informatie ik ‘binnenkrijg’. Dat kan een woord zijn, een beeld, gevoel of ingeving. Natuurlijk mag je hier sceptisch over zijn. Mijn advies is dan: geef het de tijd en laat de resultaten maar voor zichzelf spreken.

Met een voorbeeld laat ik zien hoe mijn helder weten werkt:

Peter, een jurist van 52, loopt tegen problemen aan en vraagt zich af wat hij niet ziet. Hij vertelt over zijn situatie en terwijl hij dat doet krijg ik een haar in mijn oog. Die probeer ik er uit te halen. Terwijl ik dat doe, krijg ik als het ware van buiten in mijn hoofd de ingeving: “Vraag naar zijn vader”. Ik luister verder naar Peters verhaal en wil daarop reageren. Weer ‘hoor’ ik: “Vraag naar zijn vader”. Ik denk: ja dat doe ik zo, maar ik moet nu eerst mijn vraag stellen.

Maar de haar prikt te erg. Ik kan mijn vraag niet stellen en moet een time-out nemen om hem uit mijn oog te halen. En weer krijg ik dezelfde woorden binnen. Terug in de kamer vraag ik: “En Peter, hoe zit het met je vader in dit verband?” Peter kijkt me aan en barst in tranen uit. Hij zegt: “Ik was vroeger lange tijd boos op mijn vader en wilde nooit op hem lijken. En nu ik je mijn verhaal vertel, blijkt dat ik het precies zo doe als hij het vroeger deed”.

De vraag die ik had willen stellen had weliswaar met Peters patronen te maken maar in eerste instantie niets met zijn vader. Door mijn ‘ingeving’ te volgen vielen direct alle puzzelstukjes op hun plaats. Zonder omwegen.

Wil je ook verder komen in je leven of werk? En wil je snel tot de kern komen en resultaat behalen? Ik help je graag verder en zet mijn heldere weten voor je in.

1-op-1 tweedaagse coaching

1 dagdeel coaching

Doe jij werk dat écht bij je past?

Werk is een belangrijk onderdeel van je leven, waar je tijd, energie en veel van jezelf in stopt. Wanneer je carrière op een dood spoor zit, verlies je motivatie en kost werken meer energie dan het oplevert. Je kunt onzeker en gestresst raken. Doordat je niet meer op de juiste plek zit, presteer je niet maximaal en tast het je zelfvertrouwen aan.

Loopbaan coaching
Veel professionals die al jarenlang hard werken komen tot het inzicht dat hun werk niet meer goed past. Lees verder

Houd je persoonlijke groei niet langer tegen

Stap je steeds in dezelfde valkuil?
Voel je wrevel bij dezelfde soort mensen?
Kom je steeds in dezelfde soort vervelende situaties terecht?

Als je dit herkent, realiseer je dan dat deze situaties of personen één ding gemeen hebben en dat ben jij. Dat betekent niet alleen dat jij de veroorzaker bent, maar ook dat je de sleutel in handen hebt om er iets aan te doen.

Stel je voor dat je weet waar je frustratie of wrevel vandaan komt. Lees verder

Wat je van beren leren kan

Ergens een begin mee maken is voor iedereen lastig. Het brengt onzekerheden, risico’s en een kans op afwijzing met zich mee. Evolutionair gezien hebben we geleerd om alert te zijn op dreiging en gevaar. Tot zover niks aan de hand, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Maar wat als je té voorzichtig of angstig bent? Lees verder