Hoe zou het voor je zijn als je gebruik zou kunnen maken van een instrument waarmee je tien keer zo snel situaties en mensen kunt beoordelen? Zou je je kunnen voorstellen hoe je daarmee de kwaliteit van je beslissingen kunt vergroten? Je ‘weet’ daardoor veel sneller tot de kern van een situatie door te dringen. Het maken van die beslissing kost je daardoor veel minder tijd, geld en energie. Hoe handig zou dat zijn tijdens een zakelijk gesprek, een vergadering of bij het nemen van een beslissing?

Het goede nieuws is dat je al over dit instrument beschikt. Het heet intuïtie. En ook jij kan leren hoe je jouw intuïtie kunt vergroten en heel effectief kan inzetten in je werk.

Het minder goede nieuws… is er niet! Je intuïtie beter leren gebruiken gaat niet ten koste van je rationele werkprocessen, het vormt er een zeer nuttige aanvulling op. En nog meer goed nieuws, iedereen kan het leren!

Wat is intuïtie? Iedereen beschikt over intuïtie. Als kind krijg je het mee bij je geboorte. Intuïtie is het aangeboren vermogen om te ‘weten zonder na te denken’. Op school, als je verder gaat studeren en op je werk word je geleerd vooral met je hoofd te werken. Alle beslissingen worden rationeel. Gedachten en denkbeelden komen uit je hersenen.
Je intuïtie is er nog wel, we gebruiken dit instrument alleen vaak niet actief meer.

Doe je dingen met je hoofd of met je intuïtie? Hoe mooi zou het zijn als je feilloos leert onderscheiden of je iets met je hoofd doet of met je intuïtie. Bijvoorbeeld de beoordeling van een persoon, een situatie of een vraagstuk waarover je een beslissing moet nemen. Vanuit je intuïtie gaat dat moeitelozer, je vertrouwt op je innerlijk kompas en ervaart daardoor minder stress.

Hoe herken je de uiting van jouw intuïtie? Intuïtie uit zich niet bij iedereen op dezelfde manier. De één heeft het in beelden, de ander in gevoel of geluid. Als je de uiting van jouw intuïtie leert kennen, vergroot je daarmee je zelfinzicht dat leidt naar meer energie en focus.

Wat kan je tegenhouden om je intuïtie in te zetten? Er zijn dingen die je belemmeren om je intuïtie in te zetten. Die belemmeringen hebben veel mensen. Hoe herken je jouw belemmeringen en hoe zorg je er vervolgens voor dat je deze elimineert zodat je intuïtie vrij kan stromen?

Hoe onderscheid je je intuïtie van je patronen? Als je je intuïtie gaat ontwikkelen ontstaan er vaak vragen. Bijvoorbeeld: je ontmoet iemand en je krijgt er meteen een naar gevoel bij. Zegt dat iets over die persoon of is dit afkomstig uit een oudere ervaring, die helemaal niets met die persoon te maken heeft? Leren vertrouwen op je intuïtie begint met inzicht in hoe dat voor jou werkt.

Workshop
Op 25 november geef ik voor het eerst in lange tijd weer een offline workshop in een groep over dit onderwerp. Je intuïtie is een enorm krachtige manier om direct met jezelf in contact te staan en meer energie, focus en flow te ervaren. Doe je mee?

Wat levert deze workshop je op?
De praktische oefeningen en tips die je tijdens de workshop krijgt, leveren je concrete handvatten die je in alle situaties kan toepassen. Zowel in je persoonlijke leven als professioneel. Je zal merken dat je hierdoor steeds meer gebruik gaat maken van je intuïtie en er steeds beter op durft te vertrouwen.

De voordelen van je intuïtie gebruiken
Je ontsluit en ontwikkelt een krachtig instrument dat altijd al in je zat. Je zal ervaren dat het inzetten van je intuïtie alles gemakkelijker maakt. Als professional word je effectiever in je werk en ervaar je steeds vaker een gevoel van flow. Je haalt meer uit situaties, lost dilemma’s gemakkelijker op en neemt betere beslissingen.

Persoonlijke reis
Intuïtie is een persoonlijke reis en een groot cadeau voor jezelf. Daarom is er tijdens deze interactieve workshop voldoende mogelijkheid om te oefenen en vragen te stellen. Zo ontwikkel je gemakkelijk je intuïtieve vermogens en versterk je ze.

Gun jij jezelf dit cadeautje? Schrijf je dan nu in voor de Workshop intuïtie en leer vertrouwen op je innerlijk kompas.

Eerstvolgende datum:
Zaterdag: 25 november 2023 van 10.00 tot 16.30 uur
Locatie: Hoorneboeg – Hilversum
Kosten: € 227 euro inclusief BTW, koffie/thee/water, een lekkere lunch en parkeren.

Aanmelden: via https://patriciadegroot.nl/product/workshop-intuitie/