We zijn tegenwoordig allemaal druk, onderweg en komen chronisch tijd te kort. Onze volle agenda regeert de dag. Je rent van A naar B en je hebt zoveel te doen dat er nauwelijks tijd over is voor ‘me-time’. Uitgeput neerploffen op de bank en een film of serie kijken. Dat is de tijd voor onszelf die we nemen. Herkenbaar? Maar ‘me-time’ kan beter. Met echte aandacht voor jezelf en reflectie op je leven, zodat je met plezier en energie fijne dagen hebt. En je drukke schema met minder moeite vol kunt houden. Deze tien manieren van me-time kunnen je daarbij helpen. Het zijn vragen die jij jezelf kunt stellen. Neem er de tijd voor!

1.         Rust
Rust is nodig voor reflectie. Om even afstand te nemen en stil te staan bij je dag, bij hoe je je voelt en hoe het met je energie is. Wat is goed gegaan en wat kan beter of anders.

2.         Aandacht
Heb je bewust en met volle aandacht gedaan wat nodig was. Zijn er dingen die je over het hoofd hebt gezien of die anders kunnen.

3.         Dankbaarheid
Wat heb je allemaal om dankbaar voor te zijn. Zijn er dingen die je zomaar ‘toevallen’. Wat is je meegevallen vandaag en wat doe je al heel goed.

4.         Ontvangen en geven
Kun je de aandacht ontvangen die mensen je geven. Maak je echt contact met je gesprekspartners. Hoe is de balans tussen aandacht krijgen en geven in je relaties.

5.         Plezier
Heb je gelachen en plezier gemaakt. Wat laat jou lachen en met wie kun je dat goed. Wat onderneem je zelf en wat heb je daarvoor nodig.

6.         Verbondenheid
Wat betekent voor jou verbondenheid. En wat heb je nodig om je verbonden te voelen. Met wie voel je je verbonden en wat raken die personen in jou.

7.         Inspiratie
Wie of wat inspireert je? Doe je regelmatig iets wat je inspireert. Wat heb je nodig om geïnspireerd te raken en wat doe je hiermee.

8.         Energie(k)
Wat geeft je energie? Wat kost je energie? Wat heb je nodig om met voldoende energie en energiek aan een nieuwe dag te beginnen? En hoe ga je dit doen?

9.         Acceptatie
Accepteer je dat het is zoals het is of lever je een strijd tegen dingen die je toch niet kunt veranderen of beïnvloeden. Zwem je tegen de stroom in of ga je met de stroom mee.

10.    Zelfcompassie
Zelfcompassie betekent onvoorwaardelijk vriendelijk zijn voor jezelf, ook als het even niet gaat zoals jij wilt. Loop er niet voor weg, kijk het aan en besef dat het bij het leven hoort, uit liefde voor jezelf.

Ik wens je veel me-time!

Hartelijke groet,

handtekening Patricia de Groot