Vakantie is voor veel mensen hét middel om nieuwe energie te krijgen. Maar als je eens goed gaat kijken naar wat het dan is waar ze die energie van krijgen, kom je nogal eens tot de conclusie dat je daar helemaal niet per se vakantie voor nodig hebt. Energie – en geluk – haal je uit de kleine dingen en dat kan het hele jaar door.

Dingen die je doet
Energie en geluk haal je uit de dingen die je doet. Dat hoeven helemaal geen hoogdravende dingen te zijn. Integendeel, het zit juist in de kleine dingen: een goed gesprek waarin je kunt delen en gehoord wordt, een boswandeling, een toevallige ontmoeting, een uurtje in de zon, lekker eten met een goede vriend/vriendin, een compliment op je werk, een schoon huis, een vogeltje in de tuin.

Souvenirs
Als je op vakantie bent geweest (of nog gaat), kijk dan eens wat jou echt een goed gevoel heeft gegeven. Wat zijn jouw mooiste souvenirs? Ik durf te wedden dat het een heleboel dingen zijn die je thuis ook kunt doen. Was die barbecue met de buren op de camping zo gezellig? Wat let je om thuis ook te barbecueën met je buren? Dat gesprek met die meneer op het bankje bij de bushalte? Dat schattige kerkje of prachtige museum? Kijk eens om je heen in je eigen omgeving en word je bewust van de schoonheid van je eigen dorp, je eigen tuin, het parkje waar je iedere ochtend doorheen fietst.

Geluk is een moment
Energie en geluk kun je zeker ook in je werk vinden. Kijk eens kritisch naar wat je vervult en naar wat je leeg trekt.
Zoek de dingen op waar je blij van wordt, die je energie geven. Succes kan ook een energiebron zijn. Realiseer je wel dat 24/7 gelukkig zijn niet bestaat. Geluk is een moment, een staat van zijn, maar een moment van geluk kan je wel zo veel energie geven, dat je er een hele dag op kunt teren. En ook dat is geluk!

Zonnige groet,
handtekening Patricia de Groot