Werk is een belangrijk onderdeel van je leven, waar je tijd, energie en veel van jezelf in stopt. Wanneer je carrière op een dood spoor zit, verlies je motivatie en kost werken meer energie dan het oplevert. Je kunt onzeker en gestresst raken. Doordat je niet meer op de juiste plek zit, presteer je niet maximaal en tast het je zelfvertrouwen aan.

Loopbaan coaching
Veel professionals die al jarenlang hard werken komen tot het inzicht dat hun werk niet meer goed past. Loopbaan coaching kan dan helpen om te begrijpen waar de schoen wringt. Deze specifieke vorm van coaching heeft als doel de oorzaak van je onvrede te achterhalen en te bedenken wat je eraan kunt doen.

Speciaal hiervoor heb ik de Carrière APK ontwikkeld. In 2 aaneengesloten dagen maken we jouw situatie inzichtelijk en stellen we een Persoonlijk Profilerings Plan op. Een effectieve handleiding voor het behalen van jouw doelen. Het geeft je handvatten welke concrete stappen je kunt zetten om weer met plezier aan de slag te kunnen.

We gaan kijken naar jouw talenten en drijfveren. Waar beleef jij plezier aan? Wat geeft energie en waar ben je goed in? Ook kijken we naar je kennis en ervaring. Wat kan je allemaal en wat zou je nog bij kunnen leren? Ook kijken we naar je situatie thuis en op het werk. Hoe ziet die eruit en wat zijn daar de mogelijkheden en kansen. En hoe past dit bij je kennis, kunde en karakter? De uitkomst daarvan geeft inzicht in wat je kunt veranderen om je prettiger te voelen in je werk.

Vaak blijkt dat je met een kleine verandering al veel resultaat kan boeken. En soms is het nodig om een grote switch te maken en misschien wel iets heel anders te gaan doen.

Uit mijn praktijk
Man, 38, advocaat: “Na jarenlang werken als advocaat op een prestigieus kantoor, was de rek er een beetje uit. De lange dagen en de stress en zijn alleen goed vol te houden als je weet waar je het voor doet. Tijdens de 2 dagen bij Patricia, kwam ik er al snel achter dat ik iets miste, laat ik het ‘zingeving’ noemen. Ik wilde meer toevoegen aan de wereld en niet alléén commercieel bezig zijn. Uiteindelijk durfde ik de overstap te maken naar een goed doel dat zich inzet voor dieren. Ik verdien een stuk minder maar mijn geluk en tevredenheid zijn verdubbeld. Die stap had ik jaren eerder moeten maken!”

Wil je ook een Persoonlijk Profilerings Plan om te ontdekken welk werk beter bij jou past? Meld je dan nu aan voor mijn 2-daagse loopbaan coaching programma, de Carrière APK. Dan nemen we samen je carrière onder de loep.

Hartelijke groet,
handtekening Patricia de Groot