Ben jij tevreden met je huidige leven en werk? Hoe staat het met je dromen, idealen en doelen? Lukt het je om deze te vervullen? Waarschijnlijk nooit helemaal. Want ieder mens heeft onvervulde idealen en doelen die nooit zijn behaald. Laat je het daarbij, of wil je er actief aan werken? Als je gemotiveerd bent om je doelen te behalen, is de eerste stap om ze concreet maken. En dat blijkt voor veel mensen lastig te zijn.

Concreet en compleet
Regelmatig heb ik professionals tegenover me die meer uit het leven willen dan ze nu doen. Natuurlijk vraag ik: “Wat wil je dan precies?”. En dan blijkt dat veel mensen een gevoel van onvrede hebben maar niet precies weten wat ze dan wél willen. Ze blijven steken in vrij abstracte begrippen en ik help hen om deze concreet te maken. Carrière maken, hoe ziet dat er uit voor jou? Meer vervulling in je werk, hoe ziet dat er uit voor jou? Al je talenten kwijt kunnen, wat betekent dat voor je? Door je doelen concreet te maken, kun je er naar toe werken en er op focussen. Je doel moet meetbaar zijn zodat je de vraag of je doel is behaald met JA of NEE kunt beantwoorden.

Keuzes maken
Als je je doel eenmaal helder voor ogen hebt, zal je keuzes moeten maken. Keuzes maken heeft gevolgen en het is belangrijk je dat van tevoren te realiseren. Je zult ook duidelijk moeten zijn naar anderen, want jouw keuzes hebben ook voor hen consequenties. Door dit tijdig en duidelijk te bespreken, ontstaat er draagkracht voor jouw doelen. En kun je onderzoeken of en waar er sprake is van gezamenlijke doelen.

Natuurlijk komen er afleidingen, tegenslagen en onvoorziene gebeurtenissen op je pad. Maar je hebt je doel voor ogen en weet welke stappen er nodig zijn om dat te bereiken. Dat helpt je om te blijven focussen, ook als het tegenzit.

Uit mijn praktijk
Man (43): “Naast de aandacht voor mijn klanten heb ik tijd nodig voor mijn administratie en studie. Doordat ik heb geleerd te focussen, maak ik nu taken eerst af voordat ik aan de volgende begin. Mijn hoofd voelt leger en opgeruimder en ik heb weer de regie over mijn eigen agenda. Ik heb meer energie in het werken met mijn klanten. Hierdoor presteer ik beter en heb meer plezier in mijn werk.
Patricia heeft me geholpen mijn onvrede te vertalen naar concrete doelen. Ook heb ik van haar geleerd om met tegenslagen om te gaan en draagvlak te krijgen bij anderen. Haar scherpe inzicht en concrete advies zijn cruciaal geweest om mijn doelen te bereiken.”

Hoe zit het met jouw doelen? Zijn die wel concreet genoeg? In 2 dagen help ik je tot de kern te komen en een concreet plan op te stellen. Dan kan jij ook tevreden zijn over je werk en je leven. Geef je nu op via de website.

Hartelijke groet,
handtekening Patricia de Groot