Liana van Zwieten over  de 1-op-1 ‘Haal het beste uit jezelf’ en de ‘Carrière APK’

Welke patronen en overtuigingen belemmeren jou om jezelf te kunnen ontplooien? Dat analyseer je samen met Patricia de Groot tijdens de ‘Tweedaagse 1-op-1 Coaching – Haal het beste uit jezelf’. Een ideaal moment om valkuilen en sterke kanten te benoemen, zodat je bewust kan worden en inzichten krijgt. En bovenal: op kunt ruimen! Want welke patronen en overtuigingen zijn ballast en kun je achter je laten?

1-op-1 Coaching: ‘Het is een reset, ik ben wakker geschud’
Liana van Zwieten, eigenaar van Eigenwijz Advies, heeft de 1-op-1 bij Patricia de Groot gedaan en laat weten dat het een ‘reset’ was voor haar. ‘Het was een wake-up call en ik ben werkelijk wakker geschud.’ De aanleiding voor een 1-op-1 hoeft niet dramatisch te zijn. Sterker nog, we herkennen allemaal wel een punt in ons leven waarin je weet wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Dat is goed, én toch loop je vast, zelfs als je situaties anders probeert te benaderen. Liana beaamt dit: ‘Je herkent patronen en bepaalde situaties of gevoelens die steeds terug komen. Tijdens de 1-op-1 bespreek je dan ook alles wat van belang is geweest in je leven. Dit deden we middels mindmap en dat vond ik echt geweldig! Zo werd het overzichtelijk, visueel en makkelijk te volgen. Ik heb veel inzichten gekregen, ben mij bewust geworden van mijn (wenselijke) gedrag. Sinds de 1-op-1 ben ik mezelf weer aan het ontplooien, ik doe wat ik wil en leuk vind. Ik ben mezelf aan het herontdekken. Een tijd lang was ik wie ik moest zijn, maar niet wie ik ben. Dat tij is nu gekeerd.’

Toewerken naar een doel
‘Zo kwamen we zelfs op het punt dat ik nog dingen tegen bepaalde mensen moest zeggen, om ballast kwijt te raken,’ vertelt Liana. ‘Ik heb mij bloot kunnen geven tijdens de 1-op-1, maar vervolgens ook kwetsbaar op kunnen stellen richting die mensen. Deze werkwijze vind ik geweldig, want samen werkten we toe naar een doel.’ Zo was het doel van Liana om niet alleen voor anderen te leven, haar zelf niet weg te stoppen, maar juist weer te doen waar ze zin in heeft. ‘Heel bijzonder, want ik heb enorm gehuild toen ik er achter kwam dat ik mijzelf al die jaren zo voor de gek heb kunnen houden. Nu ben ik mij weer aan het ontplooien, ik doe wat ik wil en wat ik leuk vind.’ Ik laat mijn creativiteit weer in andere vormen toe. Ook breng ik meer tijd door met de mensen die belangrijk voor mij zijn.’

Cadeau aan jezelf
Die verandering is ontstaan na bewustwording en daar zegt Liana het volgende over: ‘Ik merk dat het nog lang doorwerkt. Juist omdat ik veranderd ben en mijn omgeving daar aan zal moeten wennen, vooral de mensen die dicht bij mij staan. Dat is prima, want uiteindelijk sta je er niet alleen voor. Dankzij Patricia de Groot heb ik mijn (onbewuste en later bewuste) doel bereikt. Ik raad het dan ook iedereen aan. Het is een mooi en belangrijk cadeau aan jezelf.’

De Carrière APK: het professionele kompas
Ook heeft Liana van Zwieten de ‘Tweedaagse 1-op-1 Carrière APK‘ gevolgd. ‘Ja, dat leek mij een logische stap na ‘Haal het beste uit jezelf’. Ik dacht: ik ben nu wakker, dus laat ik maar doorpakken!’ Zakelijk gezien wilde Liana al even vooruit met haar eigen bedrijf Eigenwijz, maar nu nog het juiste kompas vinden. Tijdens het Persoonlijk Profilerings Plan, wat onderdeel is van de Carrière APK, kom je er achter wat je drijfveren zijn. Wat vind je leuk, wat juist niet? En misschien ontdek je zelfs wel dat je al enige tijd doet wat je niet leuk vindt en wat daar de reden van is. Zo bemerkte Liana dat zij zichzelf regelmatig aan de kant zette om ergens onderdeel van te kunnen zijn. Een patroon in haar dagelijks leven, dat doorwerkte op het zakelijke vlak. ‘Het betekent simpelweg dat ik mijzelf niet serieus nam! Het was confronterend, maar gelijk werkten we toe naar de oplossing. We bekeken samen de voortgang, de groei van mijn bedrijf. Het soort klanten, de diensten die ik aanbied. Vervolgens gaf ik aan van welke zaken ik vrolijk word.’

Meer tijd, ruimte en energie
Door dit alles in kaart te brengen, ontdekte Liana dat ze eigenlijk veel meer kan en doet dan zij aangeeft. En juist de dingen waar zij haar tijd aan besteedde, vond zij minder leuk. Dat hield ook in dat zij afscheid zou nemen van een bepaalde bedrijfsvoering. ‘Het heeft mij rust gegeven. Ik ben mijn bedrijf weer opnieuw gaan inrichten en ben veel bewuster bezig met het type klanten dat ik wil aantrekken. In eerste instantie was ik bang bepaalde klanten los te laten, maar het geeft juist meer tijd, ruimte en energie voor nieuwe klanten. Er komt nu al verandering aan!’

Stay on track…
Liana raadt de Carrière APK zeker aan: ‘Voor iedereen die zichzelf, zijn werk of bedrijf serieus neemt is dit een aanrader. Het brengt enkel verbeteringen met zich mee, positieve veranderingen en uiteindelijk groei. Daarbij is er ook tijd voor zelfreflectie, zodat je ook op het gekozen pad blijft…

Door: Barbara van Baarsel / Buro Barcode