Workshop mindfulness en intuïtie

Als je dit leest ben je waarschijnlijk getriggerd door ‘rust in je hoofd’. Omdat je vaak ervaart dat je een vol hoofd hebt. Klopt?
Lukt het je vaak niet je gedachten tot rust te krijgen? Heb je steeds het gevoel dat je zo veel moet? En dat er te weinig uit je vingers komt?
Ga je ‘s morgens als je wakker wordt meteen een lijstje maken van wat er allemaal op het programma staat deze dag? En zo ja, wat is daar eigenlijk mis mee? Plannen is toch goed?
Herkenbaar?

Het punt is dat een vol hoofd meer kapot maakt dan je lief is.
(Ja, die heb ik even geleend van de anti-alcoholreclame).

Echt. Een hoofd vol gedachten, plannen en dingen die moeten, blokkeert je contact met je gevoel, je onderbuik, je intuïtie. Als je alleen aan het denken bent, is er geen ruimte voor voelen.
Je oorspronkelijke wezen zit in je onderbuik, in het voelen. Als je in de stress komt ga je over op je overlevingsstrategie, ga je in je hoofd, ga je denken. En dan kun je dus niet meer voelen.
Het voelen wordt weggedrukt. Daar heeft je hoofd even geen tijd voor.

Als je hoofd alles probeert te regelen, mis je een heleboel.

  • Je maakt niet echt contact. Gesprekspartners ervaren je als afstandelijk, voelen zich vaak niet gehoord. Dat komt doordat je vanuit je hoofd niet in verbinding komt. En daardoor niet voelt wat belangrijk is voor de ander.
  • Je hoofd ziet alleen het beeld van de wereld zoals jouw gedachten hem construeren. Je intuïtie voegt er de rijkdom aan toe van het doorzien wat jezelf en anderen beweegt.
  • Je hoofd kijkt, je intuïtie ziet.
  • Je hoofd is voortdurend aan het oordelen: goed – fout, ja – nee. Je intuïtie denkt niet in oordelen maar stuurt je vanzelf de goede kant op.

Een dag waarop je uitsluitend vanuit je hoofd hebt gefunctioneerd ziet er veelal zo uit:
Je hebt je een paar keer geërgerd. Je hebt een hoop energie verloren. Je contacten liepen niet echt lekker. Je stond dingen met weerstand te doen. Aan het eind van de dag ben je uitgeput.

Een dag waarop je in contact was met je intuïtie levert je veel inspiratie en energie op:
Je hebt flinke vorderingen gemaakt met een klus waar je in flow aan hebt gewerkt. Je hebt mooie gesprekken gevoerd. Je hebt genoten van een paar gewone waarnemingen, doordat je er met open aandacht naar keek. En er gebeurde onverwachts iets moois, misschien een telefoontje met goed nieuws of een ontmoeting met een bijzondere persoon. Je voelt je prettig en voldaan.

Het is niet of-of maar en-en
Leven vanuit je intuïtie betekent niet dat je je hoofd uitschakelt. Het is niet of-of maar en-en. Je intuïtie ondersteunt je hoofd. Ook in een ingewikkeld gesprek, waar je je hoofd bij nodig hebt, kun je je intuïtie inschakelen. Dan gaat het stromen en ben je in balans.
Als je je intuïtie de ruimte geeft, merk je hoe zogenaamde toevalligheden samenvallen. En hoe er flow ontstaat in de dingen die je doet.

Je hoofd, je denken is een heel nuttig instrument. Maar het wordt eindeloos veel effectiever en prettiger als je je denkende hoofd ondersteunt vanuit een goed contact met je intuïtie. Dat is iets wat we in onze cultuur niet leren. Terwijl het heel eenvoudig is. Met een paar simpele oefeningen kun je rust in je hoofd brengen en de kracht van je intuïtie inschakelen.

De workshop Mindfulness en Intuïtie
In de workshop Mindfulness en Intuïtie leer je hoe je je hoofd kunt ondersteunen door weer contact te maken met je intuïtie.
Je leert mindfulness-technieken en oefeningen te gebruiken om jezelf te resetten. Je leert hoe je uit een toestand waar je in je hoofd zit weer ruimte kunt maken voor je gevoel. Door te voelen maak je ruimte om je intuïtie te laten spreken.

  • Je leert een aantal oefeningen om te herkennen of je in je hoofd zit.
  • Je leert een aantal oefeningen om jezelf te resetten.
  • Je leert specifieke mindfulness oefeningen om je intuïtie in te schakelen.
  • Je leert hoe je jezelf in een toestand van flow kunt brengen en veel effectiever kunt werken.
  • Je leert hoe je kunt checken of je intuïtie is ingeschakeld of uitgeschakeld.

Aan het eind van deze workshop heb je geleerd hoe je je hoofd tot rust kunt brengen en je intuïtie kunt inschakelen. Dat kun je vervolgens altijd toepassen.
Na afloop van deze workshop ken je de technieken en de oefeningen waarmee je van elke dag een feest kunt maken.

Gun jij jezelf rust in je hoofd?
Schrijf je dan in voor de workshop Mindfulness en Intuïtie.

Eerstvolgende data:

Locatie:  Kunsterf, Demmerik 47, 3645 EB Vinkeveen.
Kosten: 295 euro exclusief BTW. Inclusief koffie/thee/water en lunch.